Zemková sa voči návrhu na odvolanie bude brániť súdnou cestou

14.06.2012 Bratislava

Bratislava 14. júna (TASR) – Generálna riaditeľka RTVS Miloslava Zemková sa bude brániť právnou cestou voči návrhu na odvolanie Výboru pre kultúru a médiá NR SR, povedala to dnes v úvode zasadnutia Rady RTVS. Na Okresný súd Bratislava I podáva dnes návrh na vydanie predbežného opatrenia voči návrhu, chce ním dokladovať, že neporušila zákon. Zároveň kópiu podania doručí predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi.

Výbor NR SR pre kultúru a médiá v utorok 12. júna na návrh svojho predsedu Dušana Jarjabka (Smer-SD) odporučil parlamentu jej odvolanie. Dôvodom je, že Zemková zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex, no neinformovala o tom vopred písomne Radu RTVS, ako to prikazuje zákon.

Generálna riaditeľka zverejnila výzvu na verejnú obchodnú súťaž na prenájom priestorov pre mediálny komplex, no neinformovala o tom vopred písomne Radu RTVS. K zverejneniu výzvy prišlo 3. apríla tohto roka. Mediálnemu výboru predseda Rady RTVS Miroslav Kollár potvrdil, že Rada sa o tomto kroku dozvedela až ex post.
 

Vyberte región